Reunió CGIC 18-10-24

Reunió CGIC 18-10-24

Escrit el 21/10/2024
USPAC


REUNIÓ SINDICATS AMB ELS COMANDAMENTS DE LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL. LA PREFECTURA HA DE MOURE FITXA.

 
   

Divendres 18 d'octubre va tenir lloc la reunió entre sindicats i els Caps de la Comissaria General d'Investigació Criminal.

L’ordre del dia estava marcat per una sèrie de punts, dels quals el 80% NO depenen dels comandaments de la CGIC, que entenem que els han demanat igual que els sindicats, sinó de la voluntat de la Prefectura i el Director General per millorar les condicions de treball dels investigadors.

Aquests punts són els relacionats amb la manca d’efectius, manca d’hores extres per l’especialitat, regulació dels horaris d’investigació, més formació, manca de vehicles i material per poder investigar.

MOLTS d’aquests temes s’estaven debatent a la taula de negociació, aturada de moment pel nou Govern. Al Consell de Policia del pròxim 25 d’octubre també hem traslladat que se’ns informi sobre la revisió que havia iniciat l’anterior Prefectura sobre l’especialitat d’investigació donat que el model estava en fase d’estudi.

Els únics temes que ens van poder respondre van ser:

Aplicació Decret d’Estructura de la DGP científica. Ens informen que pel que fa als efectius de científica, que de moment s’ha creat la plaça de cap d’Àrea, però que tota la resta no hi ha previsió de quan es podrà fer, així que de moment tot queda igual.

Concurs oposició agrupació d’investigació. Han mantingut reunions per parlar sobre el temari i proves de la convocatòria, però no ens van saber dir nombre de places que s’oferiran ni cap més detall.

Guàrdies GNP. Ens informen que s’estan repartint de manera equitativa entre els diferents efectius de les Unitats per fer un repartiment dels diners entre els seus integrants. Si hi ha alguna mala praxi concreta que els hi fem arribar.

Tal com es va parlar a l’Acord, les hores que estaven a la bossa de guàrdies GNP’s, han passat a la bossa lineal, com no podia ser d’una altra manera.

Permís per hores prejubilació. S’ha demanat des de la CGIC que es pugui cobrir d’alguna manera les places ocupades per agents que tenen moltes hores i es demanen un permís per hores abans de jubilar-se per poder-les “gastar”, ja que se’ls comptabilitza com si la plaça estigués ocupada.

Formació. Ens informen que s’està fent molta formació interna amb continguts i tutors que formen part de les unitats centrals, perquè d’aquesta manera poden arribar a tots els integrants de la CGIC

Els agents de la CGIC es formen amb jornades formatives, fires, esdeveniments ... i les temàtiques planificades intenten cobrir les necessitats de totes les unitats. S’està fent des de formació en drons com en criptomonedes, fonts obertes o electricitat.

Per poder fer aquestes formacions lògicament es resta capacitat operativa, en ser els mateixos agents els que la fan.

Envelliment de la plantilla. La mateixa CGIC està fent estudi sobre l’evolució de la piràmide d’edat a l’especialitat i és preocupant. El 60% de la plantilla, encapçalat per les regions RPC, RPP i RPMN es troba entre els 52 i els 60 anys, això significa que els pròxims anys serà necessari un reforç de plantilla per donar continuïtat a l’especialització i coneixement adquirits aquests anys de trajectòria dels investigadors.

Aquest és el resum dels temes tractats a la reunió amb els caps de la CGIC, pocs temes es resolen perquè tot està en mans de la Prefectura, veurem que ens responen al Consell de policia i si de veritat tenen ganes d’apostar per l’especialitat! Qualsevol dubte/aclariment o si voleu fer cap aportació/petició podeu contactar amb el vostre delega/da de referència o a investigacio@uspac.cat 

USPAC, EL SINDICAT DELS MOSSOS                     

                                                                               21 d’octubre 2024                                                                                                                                                            


131. Reunió CGIC 18-10-24 131. Reunió CGIC 18-10-24